Blog ni sesaje update utk syok sendiri oleh owner. From left, Manuel Lanzini, Andre Schuerrle, Sami Zayn, Finn Balor and Marco Reus.

Followers.

9 September 2016

Tutorial Spontan!: Letak lagu dalam Blog dengan Tumblr Music Player (2016)

Wassap guys! Arini x de ape sgt. Jap lgi nak gerak teman along pi jumpe doktor gigi. Btw, alang2 buat ni sje nak share widget yg bleh lagu yg latest punylah. Yg SCM Music Player pung bleh tp kot x tau nape dah mcm x support dah. Ntah pe bnde problemnya maleh nak layan so ade lah jumpe stu nieh bleh pakai. Sebijik cm SCM Music Player! Aku buat simple je. Maleh nk explain gak sbb bukan susah pung. Kalo x paham uishh truk sgt dah tu. Jgn marah, sesaje. Kohkohkoh.

1.  Klik 'Tumblr Music Player'.

2.
3. 

4. 

5.
6.

7. Reka Letak > Add HTML


Dah settle! Patutnya dah jdik. X jdik gak err. Kena crik len. Sorry tau. Btw, good luck try! Bye!

PSST!: Tumblr Music Player kekadang play ads so sabo ehh. Kejap je pung. Nnti lgu dipasangkan.



6 September 2016

Klasik Gamional.

Hey guys. Sjujurnya aku malas nk buat 'HELLO' yg bru. Blog pung ubah gitu2 je psl wifi pung slow. Nnti blek Raya Haji haa edit la puaih2.

Btw, tjuk kte arini Klasik Gamional...

"Pe ke bnde tu?"

LOL. Hoho. Klasik tu klasikal lah, era 90 gitu2, Gamional tu sesaja amik dr radio tu. Wakakaka. Sorry ehh. Kohkoh.

Actually x de nk tulis pnjang. Sekadar post mengepost. Ohh well. X nak bgi blog menyepi... Ni pung ade org luar tgk lantak korg la paham ke dak. Sejak awal bulan Ogos sebenarnya, ade stu grup Gamers kt FB post game2 klasik nieh. Gameboy, DS. Haa. Aku zman bebudak men game yg game boy yg mcm ala2 Tetris tu. Kotak2 bagai tu, then men yg game kaset plakk. SuperMario, Contra, Duck Tales, byk ahh game nye. Kononlah 99 in 1 tp sume dah ade. Pe bnde ntah nk beli pung tgk dulu ade yg bru ke dah ade. Lol. Wait! Duck Hunt! Haa. Game ni aku nyampah psl aku shoot pung even letak kt skrin tv pung x dpt. WAKAKAKAKA. Along lah men slalu kena, aku time tu ble dpt huish tu yg terbaik dahh.

Game Olympics lgi. Title x ingat. Ala2 Olympics tu along aku pung suka men. Time aku suka men lari 100 m je. Lpas tu byk ke ikut turn tuk game len aku pung mcm x berkenan psl asyik kalah... Hahahahaha. Skrg no hal lah. Bile slalu men dah x de prob dah..

Aku time bebudak aku suka gilo men Duck Tales! Yg sedare Donald Duck tu. Yg kaya raya tu. Yg ade cucu 3 ekor itik hijau, biru, merah... Hahahahh. Aku men sume lvl and lwn Boss byk kali. Ble men langsung x jemu. Yup, x jemu. Men lah smpai dah dkat mse nk msok darjah stu... Trus stop, x men sgt. Ntah nape aku x tau, x ingat. Tongkat itik tu bleh buat toing2. Pe bnde nme alat tu aku x ingat dah. Ermm. Dah tua aku rupanya.

Anyways, aku sje cite suma nostalgia nieh. Ble dpt tau Game Boy and DS tu, aku tertarik nk men so aku crik lah tuk version Android punya. Buat mse nieh, ade stu tu DS Emulator yg perfect ialah Drastic tp kena byr. Ade free tu demo je. Mmg x ahh nk install. Pastu tgk len byk review ckp gameplay slow, x smooth. So aku mcm ermm, nk install yg mane elok. Last2, ade lah stu apps kt bwh2 sikit even x femes tp not bad ahh. I try Pokemon Diamond, Pearl slow tp x seteruk apps yg len. Hoho. Pokemon? Well, aku tertarik gak sebenarnya. Tp aku x addict sgt, aku addict yg stu nieh, Digimon Worlds DS haa. Yg ni best. Adventurous. Digimon digivolved sume kenangan bebdak dulu lyan kartun nieh. Dulu aku suka Gabumon, yg biru ownernya Yamato. Aku pung x tau npe aku pilih dia sebenarnya. HAHAHAHAHHHA. Tp skrg aku berkenan Omnimon. Gabungan WarGreymon and MetalGarurumon. Ni pung psl game gak ni aku tertarik ngan Omnimon.

"Digimon All Star Rumble!"

Yep. Tu lah game yg buat aku knal Omnimon. Aku men adventure pakai Agumon then at final lwn ngan Omnimon so time tu aku jdik WarGreymon. Digimon len ade gak Mega Digivolve diorg and guess what? All finished! Nak suruh adek men dia x reti nnti asyik kalah. Lel. Dia tu tau men FIFA and WWE2K. Sng cite game sport dia suka ahh. Action nieh dia x minat. Aku pung suka men FIFA cuma dulu asyik men lelame jdik jemu tu yg aku stop ubah haluan kat WWE2K pung sme dah jemu aku ubah haluan kt Call of Duty: Ghosts plak. Ni pung campaigne dah settle. Then ajak lah adek men CoD haa bru dia seronok men sikit. Ade gak game len tp aku x minat yg jnis ade darah2 (psl dulu beli games dlm drive tu mmg ade byk games yg aku x berkenan tp org tu jual skali ngan Xbox). Tp Wolverine and Deadpool aku men. HAHHAHAHAHAHA. Superhero kot. X de rse geli sgt. Devil May Cry haa aku x suka sbb aku dpt tau game ni ade unsur hina agama. Tu pung aku x tau ade dlm drive gak so mcm ermm. Alu buat hiasan je lah. Duke Nukem, eww. Bastard. Nak amikaw. Sah owner sblom ni org x guna. Kohkoh. Aku dah haramkan adek aku men game miang tu. And dia pung tau game Devil May Cry tu ade unsur x elok.

Alahh, second hand je Xbox tu tp ade specialnya. Even ade special ade x bestnya gak. Yg x best tu x bleh nk connect tenet sbb yg Xbox ni dah mod. Tp special nya bleh donlod game sndiri. X yah nk beli kt kedai. Donlod, ikut proses nya, save kt drive, save kt Xbox dah settle. Men lah puas2. Free je. Korg duk beli PS sume tu nk kena beli CD ori lgi ahh mahal. WAHAHAHAHAHAHA. Ni kteorg tgh tunggu FIFA17 nak kluor. Lme lgi wehh dkt2 minggu last Sep bru release. Skrg bru 6/9. Woo. Nice number. Ehh. Lme lgi nk tunggu gamenya. Yg WWE2K17 x sure ble tp kt Twitter dah mcm2 dah. Cover this time, Brock Lesnar. Dulu Stone Cold Steve Austin, WWE2K16.

Orait guys. Tu je coretan arini. Sesaje nk ceriakan sikit blog lpas post yg menyakitkan hati aritu. Well, thats what I said. Jagalah hati org even kenal x kenal. X de lah jaga sgt, respek pung cukup lah. Okay, bye.

3 September 2016

Roomet 'MotherFather'

Well Hello guys! This time aku malas nk letak gamba 'HELLO'. Nnti aku nk tukar ayat yg len. So hellNO kan diri sndiri.. Jaja.

Well, ckp psl roomet ni aku dah lme sabar dgn dia sebenarnya. Dia ni kalo korg nak tau dia ni org Pantai Timur. Haaa. Dah tau antara spe kan? Aku tau dema terer ngan loghat msing2. Ye ye.

Aku org biase yg duk ckp biase2 je. Janji korg paham settle,. X spe yg stress tu.

"STRESS?!"

YES! Now I'm wanna to tell you. Walaupun korg terer loghat msing sekadar nk melawak cukup lah. X yah nk suruh paksa teka. YES! Diorg pakse aku teka. Ohh. Mentang2 ahh korg power ngan loghat sndiri, aku pung cmpur Perak, Johor, Kedah haa aku pung berterabur tp aku mleh nk praktik nnti terbiase stu hal, pasti member2 aku x de lah pekat sgt. So jgn lah bgi org len stress pikir nk translate loghat kau tu.

Then, roomet aku ni, actually sorg je yg aku tgh tahan sabo and yg len okay je, tp skrg aku x than dah. Aku buat bodo je. Malas nk layan. Padan muke, kesah plak aku.

"HAAA! BALAH! BALAH!"

So? Kau balah ade aku sebok? No, right? Aku gado psl hal aku jak yg kau nk sebok nk kecoh dah nape. Suruh diam bagai. Pale hotak kau! Kau gado aku x usik sbb kot hal sndiri lgi2 private. Aku mmg x suka msok cmpur hal org. Tp aku bleh nk tlong settlekan masalah sme2. That's okay. Ni x. Aku gado slow2 kau kecoh riuh sekampung. Bangang.

Dah la ckp pung tau jerit. Bleh dak ckp biase2. Bukannya org pekak, kau lg tlong pekakkan ade lah. Iskk! Stress aku. Aku duk senang pung x suka. Hey!. Eee. Dia pung ganas.

Ganas? Hello? Excuse me, my mistake. Ganas dia I mean ganas Kucing je. Bukan Harimau ke Gajah ke Gorilla. Serangga terbang pung takat cengkerik tu dah jerit nk runtuh bangunan. Sedih aku tgk. Bukan nak amik smthing pukul. Stress.

Bile org crik gado fuhh bukan kemainn ganas dia. Hahahahaha! Kesah plak aku. Aku pung ganas dah. Cukup kt sekolah yg len nak uji kesabaran aku then time tu aku tunjuk bru tau spe aku. Spe suruh crik psl. Roomet ni nk pukul? No hal lah! Meh skali kte wrestling. Aku nk jdik Natalya, buat bleh Nattie By Nature, Sharpshooter. Fuhh. Sharpshooter best tu. Alang2 kau sakit lutut bagai kan? Biar aku tlong bgi patah lutut kau tu.

Haaa. Panaih aku

Okayy. Tu jak. Up to you nak bace ke x. Yg terasa tu even x de kena mngena tp pikir blek lah dok kt roomet cmne. Jgn korg buat dia sakit hati, even dia x ckp/ tegur pung. Kesian sikit kt dia. Lgi2 yg dekat test, bukan test final jak. Mcm korg x pernah rse. Korg sme respek, dia respek, Alhamdulillah hidup sng. Susah nnti stu mse Allah hantar seseorg/ something tlong korg. I believe that. Thanks.

1 September 2016

QWERTYUIOP Lifes? Huh.




Err. Nak update ape kt blog nieh. Nak buang x bleh pasal dah mcm2 aku tulis lantak ahh merapu ke dak. Nak restart mmg x ahh. By the way, alang2 syok sendiri tulis ni, aku nak gtau kawan2 aku yang aku ni bukanlah Soda yg kt sekolah dulu... 

"Awat? Pasal pe?"

Ishh. Aku berubah nieh bukan sbb suka2 jak. Aku berubah sbb korg gak tau. Ade certain kawan yg baik lagi memahami haa yg tu pung sme dlm situasi aku gak. Korg x tau cmne feeling aku, geng2 aku. Aku ni duk pikir org, jaga perasaan org, tlong settlekan masalah org.

Aku ni perempuan and to be honest instead I like football sports, I DO LIKE WWE too kay. My favourite wrestler absolutely Randy Orton AKA THE VIPER!

"Whatt the fuck are you thinking?!"

What the fuck ke, frog ke, fred ke, aku suka bnde ni pung sbb game you know. Even I mention game, mesti yg terlintas kt pikiran korg yg nak lah ckp kt aku yg game ni buang mse bagai, blah, blah, blah. Whatever.. Yg men nya aku tau, bukan korg. Korg x suka, okay that's fine but its doesn't mean kau sukati nak kecam abis tu jak.

"Playing video games is just wasting your time"

Indeed. Aku pung x bleh nak ckp ape and makruh. BUT, aku men ade mse yg dittpkan okay? Clear? Wut? No? Confuse? Actually lah kan, ade fakta menarik ble men game sebenarnya tp memandangkan org mse kini terlalu 'tutup minda' which I can say yg jnis x nak inverstigate ke, observe dulu ke, explore ke sblom men ckp so majoriti sume pandang yg kaki game nieh jnis pemalas, x pandai and so on with negative thinking.

Back to our 'business'. You guys maybe still thinking that I weird, even geek? nerd? Possible. Aku men kekadang x ingat dunia tp ble dah life busy, I'm glad. Recently, aku quit men game WWESuperCard. Alah, takyah aku nk explain korg kesah ape. Pegi matey kpd sesapa yg nyampah ngan game. X suka, get lost. Aku nk cite sume kt sini. Dlm game tu aku dah habaq member team aku yg aku ade busy sem ever so aku x bleh nk move on men. Even though I still update the game...

"Phone memory!"

I know, I know. Aku install game yg patut je. Okay, so then aku nk tgk WeChat since aku buang sbb byk gilo memory dia pdahal x de lah mnarik mne pung. So, after install aku sesaje tgk moment. Seems nmpak ade perubhan. Msing2 kawan2 aku prangai x mcm kt sekolah. Hey, I'm fine with it. Even geng2 aku except sorg tu, sume dah prangai cm Seth-an. That's great. We're shows our real attitude instead being fake like you. 

"Kau perempuan suka wrestling mmg x sopan lah"

OHH? So you guys have been thinking that girls like WWE x sopan? Think first, 'motherfather'. I ask you, how about girls like football? rugby? boxing? Ohh? Tu x sopan? Yg suka WWE x sopan la ye? Pale hotak kau. Aku bgi Sharpshooter kt kaki kau padan muka! Everything are just same. Even kau ckp WWE x sopan sme lah ngan sports len yg SPATUTNYA DIMEN OLEH KAUM LELAKI TETAPI ADE PEREMPUAN NAK MEN GAK. It's same, guys. Ape yg pikiran korg konflik sgt?

Puas aku cite ape perasaan aku bleh korg layan aku sprti mne korg lyn org len. Kekadang ape yg kte buat kte x sdr tau. So do I. Tp bg aku, aku jnis respek org. Even dia bru knal, aku respek. Aku x de lah lyan mcm biase2. Even yg MALAS layan pung ade. Series! Aku pantang dpt 'kawan' Seth-an cmni. Dia susah nnti aku buat do no je lah. Nape kau nk kena tlong org yg sakitkan hati kau. Aku ble dah marah sgt jgn harap esok ke, lusa dah reda, Bnde korg buat hal kt aku, mmg aku ingat smpai mati tau. Ikutkan jahat hati aku nk recall blek ape korg buat kt aku.

Okayss! That's all I wanna to write. Kalo ade terasa tu, haa bguslah sbb mmg kau pung yg buat aku cmni. I'm not the old Soda for those yg knal. Buat2 x knal pung x pe. Aku x kesah. Mcm kau x pernah buat jahat, treat bad kt kawan2 kau yg len. Up to you lahh. Lantak ahh. At least, aku puas cite betapa perit hati aku duk jaga perasaan korg tp korg sendiri x pikir sadis life aku.

This is my life motto "Laugh is gift, worth from pain
Meaning?
Peoples who tend to laugh much actually have a bad and worst life because that person didn't want to see his/her friends got a same thing as person do. So that person help them to get their best life. :' )

Korg x nmpak. If korg prasan sesapa lah yg knal aku nieh, kalo geng2 smbang x lah lawak mne pung tp mesti salah sorg gerak over gilo sbb bgi dia tu lawak. Yup, itulah aku. Aku mmg suka gelak walaupun x lawak mne pung. Hmphh, ntah la korg... Btw, thanks sudi baca. Goodbye.