Blog ni sesaje update utk syok sendiri oleh owner. From left, Manuel Lanzini, Andre Schuerrle, Sami Zayn, Finn Balor and Marco Reus.

Followers.

6 September 2016

Klasik Gamional.

Hey guys. Sjujurnya aku malas nk buat 'HELLO' yg bru. Blog pung ubah gitu2 je psl wifi pung slow. Nnti blek Raya Haji haa edit la puaih2.

Btw, tjuk kte arini Klasik Gamional...

"Pe ke bnde tu?"

LOL. Hoho. Klasik tu klasikal lah, era 90 gitu2, Gamional tu sesaja amik dr radio tu. Wakakaka. Sorry ehh. Kohkoh.

Actually x de nk tulis pnjang. Sekadar post mengepost. Ohh well. X nak bgi blog menyepi... Ni pung ade org luar tgk lantak korg la paham ke dak. Sejak awal bulan Ogos sebenarnya, ade stu grup Gamers kt FB post game2 klasik nieh. Gameboy, DS. Haa. Aku zman bebudak men game yg game boy yg mcm ala2 Tetris tu. Kotak2 bagai tu, then men yg game kaset plakk. SuperMario, Contra, Duck Tales, byk ahh game nye. Kononlah 99 in 1 tp sume dah ade. Pe bnde ntah nk beli pung tgk dulu ade yg bru ke dah ade. Lol. Wait! Duck Hunt! Haa. Game ni aku nyampah psl aku shoot pung even letak kt skrin tv pung x dpt. WAKAKAKAKA. Along lah men slalu kena, aku time tu ble dpt huish tu yg terbaik dahh.

Game Olympics lgi. Title x ingat. Ala2 Olympics tu along aku pung suka men. Time aku suka men lari 100 m je. Lpas tu byk ke ikut turn tuk game len aku pung mcm x berkenan psl asyik kalah... Hahahahaha. Skrg no hal lah. Bile slalu men dah x de prob dah..

Aku time bebudak aku suka gilo men Duck Tales! Yg sedare Donald Duck tu. Yg kaya raya tu. Yg ade cucu 3 ekor itik hijau, biru, merah... Hahahahh. Aku men sume lvl and lwn Boss byk kali. Ble men langsung x jemu. Yup, x jemu. Men lah smpai dah dkat mse nk msok darjah stu... Trus stop, x men sgt. Ntah nape aku x tau, x ingat. Tongkat itik tu bleh buat toing2. Pe bnde nme alat tu aku x ingat dah. Ermm. Dah tua aku rupanya.

Anyways, aku sje cite suma nostalgia nieh. Ble dpt tau Game Boy and DS tu, aku tertarik nk men so aku crik lah tuk version Android punya. Buat mse nieh, ade stu tu DS Emulator yg perfect ialah Drastic tp kena byr. Ade free tu demo je. Mmg x ahh nk install. Pastu tgk len byk review ckp gameplay slow, x smooth. So aku mcm ermm, nk install yg mane elok. Last2, ade lah stu apps kt bwh2 sikit even x femes tp not bad ahh. I try Pokemon Diamond, Pearl slow tp x seteruk apps yg len. Hoho. Pokemon? Well, aku tertarik gak sebenarnya. Tp aku x addict sgt, aku addict yg stu nieh, Digimon Worlds DS haa. Yg ni best. Adventurous. Digimon digivolved sume kenangan bebdak dulu lyan kartun nieh. Dulu aku suka Gabumon, yg biru ownernya Yamato. Aku pung x tau npe aku pilih dia sebenarnya. HAHAHAHAHHHA. Tp skrg aku berkenan Omnimon. Gabungan WarGreymon and MetalGarurumon. Ni pung psl game gak ni aku tertarik ngan Omnimon.

"Digimon All Star Rumble!"

Yep. Tu lah game yg buat aku knal Omnimon. Aku men adventure pakai Agumon then at final lwn ngan Omnimon so time tu aku jdik WarGreymon. Digimon len ade gak Mega Digivolve diorg and guess what? All finished! Nak suruh adek men dia x reti nnti asyik kalah. Lel. Dia tu tau men FIFA and WWE2K. Sng cite game sport dia suka ahh. Action nieh dia x minat. Aku pung suka men FIFA cuma dulu asyik men lelame jdik jemu tu yg aku stop ubah haluan kat WWE2K pung sme dah jemu aku ubah haluan kt Call of Duty: Ghosts plak. Ni pung campaigne dah settle. Then ajak lah adek men CoD haa bru dia seronok men sikit. Ade gak game len tp aku x minat yg jnis ade darah2 (psl dulu beli games dlm drive tu mmg ade byk games yg aku x berkenan tp org tu jual skali ngan Xbox). Tp Wolverine and Deadpool aku men. HAHHAHAHAHAHA. Superhero kot. X de rse geli sgt. Devil May Cry haa aku x suka sbb aku dpt tau game ni ade unsur hina agama. Tu pung aku x tau ade dlm drive gak so mcm ermm. Alu buat hiasan je lah. Duke Nukem, eww. Bastard. Nak amikaw. Sah owner sblom ni org x guna. Kohkoh. Aku dah haramkan adek aku men game miang tu. And dia pung tau game Devil May Cry tu ade unsur x elok.

Alahh, second hand je Xbox tu tp ade specialnya. Even ade special ade x bestnya gak. Yg x best tu x bleh nk connect tenet sbb yg Xbox ni dah mod. Tp special nya bleh donlod game sndiri. X yah nk beli kt kedai. Donlod, ikut proses nya, save kt drive, save kt Xbox dah settle. Men lah puas2. Free je. Korg duk beli PS sume tu nk kena beli CD ori lgi ahh mahal. WAHAHAHAHAHAHA. Ni kteorg tgh tunggu FIFA17 nak kluor. Lme lgi wehh dkt2 minggu last Sep bru release. Skrg bru 6/9. Woo. Nice number. Ehh. Lme lgi nk tunggu gamenya. Yg WWE2K17 x sure ble tp kt Twitter dah mcm2 dah. Cover this time, Brock Lesnar. Dulu Stone Cold Steve Austin, WWE2K16.

Orait guys. Tu je coretan arini. Sesaje nk ceriakan sikit blog lpas post yg menyakitkan hati aritu. Well, thats what I said. Jagalah hati org even kenal x kenal. X de lah jaga sgt, respek pung cukup lah. Okay, bye.

0 talk here:

Post a Comment