Blog ni sesaje update utk syok sendiri oleh owner. From left, Manuel Lanzini, Andre Schuerrle, Sami Zayn, Finn Balor and Marco Reus.

Followers.

5 October 2016

Sekadar Perkongsian.

Wassap guys. Arini aku sesaje nk post blog memndangkan aku dah mula ade tabiat menulis so tibai la citenye. Tpi berdasarkan sahih x sahih no comment, ape je aku tulis, tu yg aku dgr, aku paham, aku ingat. Wooo.

Sjak2 ni aku byk layan vids Youtube and major byk psl makanan and football. Wrestling x sgt psl buat mse ni dia x rse seronok pung. Ye lah. Bosan asyik tgk org yg sme je. Lgi2 pok pek pok pek. Lwn x gempak mne pung. Script je bukan kemain. Kaykay.

Time tgk vids football tu, of course nnti akan tunjuk yg related. Haa, bab related tu nak cite, tjuk dia, "Football Players That You Didnt Know Were Muslims: Part2" (Psl part 1 x de pung, or x prasan?). Dlm tu, yg femes mcm Benzema, Shaqiri, Pogba haa tu dah biase dgr but how about Hazard? Eden Hazard tau bukan adek dia.

So dri vid ni aku dapat tau detail sikit mmdangkan owner vid tu ade tunjuk proof yg Eden Hazard tu Muslim. Ade dlm ruanga komen, psl rmai duk balah x terima yg Hazard tu Muslim. Okay lah, secara ringkasnya, family Hazard ni len sikit. Maknya org Morroco, ayahnya Belgian. Tp Hazard nak ikut belah maknya so ikut logik akal dia muslim.

Agak suprise gak tp sebenarnya sblom ni dah tau yg Hazard tu Muslim tp time tu x jumpe proof yg dia Muslim mcm Pogba, Özil diorg bce doa sblom men. (Cume skrg aku x brape nk respek Özil sbb beliau bertattoo). Hazard tu x brape nmpak so ermm, takkan aku nk trima bulat2. If you were thinking bout his brother, Thorgan Hazard. I dunno. Aku pung x sure tang dia. Tpi hopefully dia follow abangnya.

Hence, ramai dah declare yg dia Muslim. Bnde ni bukan lah isu cume skdar pengetahuan je lah sbb menarik kan?. Lgi yg femes plak tu. Kemungkinan dia bleh tlong brdakwah smbil men bola. Uish, bgus ape. Besar pahala dia. Sedap betoi.

Mcm Özil, dia dah berjaya dah walaupun x fully berjaya tp dia berjaya la gak. Hahahaha. Özil time dia kat Real Madrid, dia ade tlong CR7 bce al-Quran. Yup, exactly. Skrg CR7 dah hafal stu surah al-Fatihah. Korg x rse ke mcm WOW!. Özil, just tunjuk sikap yg baik somehow bleh buat CR7 tertarik nak amik tau psl Islam dgn beliau. Yg mnariknya, Özil ade ckp, CR7 tegur yg beliau x bce Bismillah ble nak bukak locker. Bnde ni dah tp hoi, proof besar tu. Pengakuan beliau sndiri. Bukan tibai paper exam.

So moralenye byk gak selit2 kat situ. Cume mcm yelah, kte x bleh nk hentam org sesuka ati mcm Hazard tu, sblom declare dia Muslim tu, kt ruangan komen ramai tu x trima dia Muslim sbb diorg x caye. So thank you kt owner vid tu sbb ade bgi proof yg dia tu Muslim. Alhamdulillah. Aku pung bru tau yg dia tu Muslim. Skrg pung byk lgi aku nak tau, psl bnde ni buat aku tertrik. Zlatan, org plg berpengaruh ade buat tattoo Abdullah kt bahu dia. X tau salah tgk ke ape tp kalo salah, ampun sbb ni tertgk mcm skali pandang je. Apepung, tgk lah kot aku nk share kt sini even x de sesape pung yg kesah. Lantak ahh. Blog aku. Aku x kaco org settle.

Btw, thanks for reading, anonymous! Esok ade exam CTU211. DX

0 talk here:

Post a Comment