Blog ni sesaje update utk syok sendiri oleh owner. From left, Manuel Lanzini, Andre Schuerrle, Sami Zayn, Finn Balor and Marco Reus.

Followers.

26 July 2017

Mentaliti kemana? Get a help dude.

Welp, the past 2 days sorta. Well, I don't want to remember. Aku telah dipertemukan dgan org mentaliti mcm bodoh sombong. Tau bodoh sombong? Bodoh tpi berlagak pandai. Haa ni sje nk update, nk tunjuk sikit dia punya pemikiran. Tbh, mmg annoying, mmg triggered tpi aku x lah tunjuk emotional. Lgipung org tu yg jdik batu api. HAHAHAHAHAH, lawak ahh ble teringat blek. Mmg x sangka jumpe org cmni. Yg jnis nk mng je, x nak mengalah. Aku at the end, aku give up ahh sbb sia2 je. Dia bukannya nk paham malah lgi memburukkan situasi.

Kisahnya aku ade reply kat stu post Team Malaysia. Time tu aku ingtkan Indo layak sbb depa ade mng, kalah, seri.. Kalo ikutkan bleh je layak tpi x prasan plak Thai ekceli ade dua seri so its Thai la yg layak. Aku reply tu just nk confirmkan je bukannya ape. Aku lebih fokuskan kat game WWE instead of football tpi aku suke je bola, cume kekadang amik kekdang x. Ade yg balas, tpi dia blas biase je. Okay ahh tu, saya pung ckap "K. My bad". Sbb x prasan tang matches Thai. Tetibe ade sorg hamba ni pi lah quote Tweet ckap cenggini,

"biar tak noob bola, jangan noob ilmu", HAHAHAHAHAHAHAH

Aku blas quote tu dgn harap dia pung ckap la leklok. Tpi lgi sakit plak jdiknya. YG FUNNY NYA DIA INGAT AKU NOOB TANG BNDERA. WEHHH!!! BENDERA!!! HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHHHAHAHAHHAHAHAHAHHAH. Wth, aku gelak sakit perut weh tgk dia pikir cmtu. Bodoh gak org nieh, haa, padan ahh dgan carut. Kalo aku dah mention Thai ngan Indo dah tentu aku tau bendera diorg. Lahai ade org bangang cmni. Pastu selamba je, "biar tak noob bola, jangan noob ilmu". HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHA. THIS GUY JUST INSULTED HIMSELF. Okay, relax. Mmg aku gelak abis, smpai aku terlupa buat ape time tu. Aku gelak truk gak weh, bodoh dia lvl sejuta. Rsenye level billion pung x abis. Then ni bgi aku epic reply ahh, bru dia tau siapa yg noob sebenarnya,


Dia dah x de idea, dia stop kat situ. Then tetibe plak dia buat round 2 kat bawah dgan mencari keslahan kat grammar aku. I was like, oh my god... Dah lah bodoh, bangang plak tu. Mostly even aku speaking dia ttap nk mng gak. Dia sndiri ckap org guna bahasa Inggeris pandai. In fact ladies and gentlemen, exactly. Org pndai ckap bi ngan aplikasikan dlm kehidupan tnpa ragu2 dan yakin is truly the part of geniuses. Cume kesannya nnti susah nk ckap bahasa sndiri sbb dah terbiase tpi jgn abaikan, tu je. Dia lawan aku pung guna bm rojak ade hati nk suruh guna bahasa ibunda ape lah. Dah la bebudak pastu menyamar mcm org dewasa plak. Dah bodoh, duk diam kalah je lah dah mmg fakta. Guys, imagine,

ME: "Thanks for reminding, jabroni. ..."

DIA: "*for the reminder..."

Look. Dia nk gak mng, dia repairkan bi aku. Padahal kalo ikutkan, sme je. X de salah sbb contoh word mcm "for, while, by, after, before etc" mmg kena tambah "-ING". Lgi stu,

ME: "For the fact..."

DIA: "HAHAHAHA *emoji* yg fact tu pung salah"

"For the fact" ke "In fact" ke sme je lah. Yg dia bgi tu pung betoi gak, x de salah tpi tu lah BODOH. Aku malas nk screenshot sbb dia reply pung mcm karangan. Aku reply gitu2 je. He's even brought his friend for backup. HAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHHAHA. Bro, honestly if you're good enough, you don't have to bring you friend along. I believe his friend was trying to help him. He just came over our conversation and interrupted us. That's fine actually for me, coz I really want to tell him that his friend are stupid. You guys just a little kids that knows nothing but pretending. He tries to stop us. I already did but not his friend. So what can I do? I just let him win. That's it people. People with their stupidity but knows nothing where is the best way to stop them is let them win or mute or block him/her. They won't find their faults okay. They're never. Sometimes give up are good. They think they have won it yet they're keeping their stupidity. :'D

At last, aku block je diorg. Dah la kawan dia peminat Arsenal. Agaknya depressed sbb x mng UCL. Jgan ckap UCL, liga pung dah lme mng. Pastu asyik knockout round 16 pastu first time msok UEL plak. Pastu dgan Wenger lgi. Vardy x dpat, Mahrez x dapt. WAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH, Tu yg dia backup kot, rse nk lepas geram. Acah2. 

Aku sndiri pung x pandai bi tpi aku sntiasa cube. Aku suka buat short-story kekadang aku googles grammars and vocabularies. Sbnarnya seronok ckap bi nieh. Tpi jgn dilupakan native language sndiri. Tu je.

Okay anonymous. I'm not willing for you to read but its up to you just in case if you have met someone stupid like this even he/she is your partner, you have to leave them unless you help them. Let's hoping these people realize and be more modern knowledge. If family, try to talk nicely and make them understand. Its gonna be hard but its for the next generation too.



0 talk here:

Post a Comment